Schoonheidsspecialiste basisopleiding

De brancheopleiding schoonheidsspecialiste is een echt praktijkvak. Natuurlijk komt er ook een dosis theorie aan bod, maar het vak zelf staat in het teken van allerlei gelaats- en lichaamsbehandelingen van mensen. Als je gediplomeerd bent, kun je je eigen salon beginnen, of voor een instituut gaan werken. Maar je kunt ook denken aan werken als beauty-consulente of als medewerkster in een wellnesscentrum, spa of sauna. De mogelijkheden zijn legio.

De opleiding tot schoonheidsspecialiste duurt 14-16 maanden volgens rooster. Je doet alle examens via het erkende exameninstituut TCI: www.tci-examens.nl Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding verplicht. Verder moet je rekening houden met 4-6 uur huiswerk per week voor zowel het oefenen van theorie als praktische vaardigheden.

De lessen kunnen plaatsvinden overdag of in de avond. Tijdens de praktijklessen werk je samen met max. 2 mede-studenten op modellen en/of klanten.

Tijdens de opleiding zijn de volgende onderdelen gratis inbegrepen:
– werken met producten uit de aromatherapie en thalassotherapie.
– gelaatsbehandeling van de mannenhuid
– gelaatsbehandeling donkere huid
– hoofd/huid- en oormassage
– make-up/visagie
– adviseren bruiningstechnieken
– toepassen kleuradvies in make-up en kleding
– zelf cosmeticaproducten maken i.c.m. aromatherapie
– bezoek aan de vakbeurs te Utrecht in maart of september
– de mogelijkheid mee te werken tijdens de salontrainingen waarbij je mensen zelfstandig behandelt

Start: vanaf heden kunnen er weer studenten instromen. De opleiding gaat altijd door ongeacht het aantal aanmeldingen.

Duur van de opleiding: 12-14 maanden
Lesgeld: 3.600 Euro excl. BTW (termijnbetaling in 12-14 maanden is mogelijk, zonder bijkomende kosten.) Als je het bedrag in een keer betaalt, krijgt je 3% korting op het totaal bedrag van het lesgeld.
Inschrijfgeld: 75 Euro (incl. 21% BTW)
Boeken: ca. Euro 150-250  Euro, ex. 6% BTW) via de leverancier
Werkpakket: materialen en cosmetica verzorgingsproducten via de leverancier.
Cosmetica: de producten voor het lichaam zijn op basis van natuurlijke producten en aromatherapie. De student leert zelf in de opleiding de producten samen te stellen. Uiteraard is de student niet verplicht om met aromatherapie te werken. Als je als student liever met een professioneel werkpakket aan de slag, dan kan dit natuurlijk ook.
Werkpakket: cosmetica: ca. 200 Euro, ex. 21% BTW voor producten voor gehele opleiding. Daarnaast moet men rekenen op een bedrag van ca. 350 Euro, ex 21% BTW voor overige werkmaterialen en linnengoed/werkkleding. Aan het einde van de opleiding kan de student zelf bepalen met welk merk er gewerkt gaat worden in de eigen salon. Mocht je toch zelf een met een professioneel merk willen werken in de opleiding, dan kan dit natuurlijk ook. We kunnen je hierin adviseren.
Examengelden: branche ca. 750 Euro, direct te innen door het exameninstituut TCI (4 theorie-examens, 3 Proeves van Bekwaamheid (praktijk)  en 1 portfolio+criterium gericht interview. Voor examens wordt geen BTW berekend. TCI berekent per keer het examen, dus je hoeft niet alles in een keer te betalen.
Werkkleding/linnenpakket: via leverancier

Belangrijk: Voor deze opleiding hoef je geen stage te lopen.

Let op: Als je al theorie-examens hebt afgelegd voor een andere opleiding waarvan je denkt dat die in aanmerking kunnen komen voor vrijstellingen, laat dit dan weten bij je aanmelding.

Indien je een examen niet de eerste behaalt, kun je altijd in overleg het examen opnieuw afleggen. Dit gaat altijd in overleg met de student. De kosten die hiermee gepaard gaan, zijn voor rekening van de student.

Leslocaties:
Lelystad: theorie en praktijk
Doornspijk: theorie en praktijk

Informatie van Stichting TCI examens, www.tci-examens.nl
Het branchediploma Schoonheidsspecialist wordt erkend door de branche-organisatie Anbos. Voor een complete beschrijving van de examenstructuur, kun je terecht op de website van www.tci-examens.nl of stuur een email naar info@a-beleza.nl voor meer uitgebreide informatie.

Prijzen zijn geldig tot 31 juli 2018